Vinuri în acorduri de Gramofon

Long time, no see.

Vara a venit cu căldură, cu multe evenimente frumoase și implicit cu multă treabă, așa că m-am adâncit în proiecte și am fost mai absentă în mediul online, cât și în mediul offline, în ceea ce privește ieșirile.

Cu toate astea, nu puteam rata o degustare de vin organizată de Asociația Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar. Îmi era dor să fiu înconjurată de colegii mei din blogosfera oltenească.

Așadar, într-o frumoasă seară de vară, cu caniculă, bineînțeles, pasiunea pentru vinuri fine și arta gastronomiei s-au întâlnit la C House Milano.

Aici erau pregătite pentru noi 8 soiuri de vinuri de la Crama Gramofon. Sabina Stroe-Bibescu, somelierul cramei, ne-a împărtășit cu pasiune istoria cramei.

Locația aleasă, C House Milano a un cadru perfect și răcoros pentru evenimentul dedicat vinurilor Gramofon.

Noi am ales să servim un platou cu fructe de mare care a fost o explozie de arome și culori, ne-a plăcut tare mult.

Pe măsură ce primul pahar de Gramofon Wine Prosecco + Aperifrais Ile de France a fost servit, toate privirile s-au concentrat asupra somelierului, Sabina Stroe-Bibescu.

Cu pasiune, cunoaștere și carismă, ne-a purtat prin istoria Cramei Gramofon.

Am aflat că fondatorul cramei este Marcel Pascu, un profesor de muzică și talentat saxofonist, care a inspirat denumirea „Gramofon”. Echipa sa s-a completat cu Marcel Vulpoi, care, după un an de explorare și degustare a vinurilor, a devenit asociat al cramei. Astăzi, Crama Gramofon se mândrește cu 25 de hectare de vie în Dealu Mare, regiune cunoscută pentru vinurile sale excepționale.

Cu povestea cramei în minte, ne-am concentrat asupra celor 8 soiuri de vinuri, fiecare cu arome și personalități proprii.

Meatology Alb – Fetească Regală + Brie Ile de France, asocierea mea favorită, a fost unul dintre cele mai rafinate și elegante vinuri din degustare. Textura catifelată și aromele florale ale Feteascăi Regale s-au potrivit perfect cu gustul inconfundabil al brânzei Brie Ile de France, care are o textură cremoasă, învelită cu o crustă de mucegai alb.

Este un vin perfect pentru vară, cu note foarte fresh, pe care, cu siguranță, îl poți savura în orice context, iar brânza Brie este un tip de brânză pe care ador să îl am mereu în casă, deoarece poate fi ușor servit pe un platou, pentru atunci când vin prieteni în vizită sau doar pentru niște momente personale de răsfăț.

Una dintre gustările mele favorite este brânză Brie cu dulceață lângă care, bineînțeles, merge și un pahar de vin alb sau de prosecco.

De asemenea, e nelipsită și din rețeta mea de paste quattro formaggi.

Revenind la vinuri și brânzeturi, am continuat cu Gramofon Wine – Chardonnay + Havarti Castello, care a adus un strop de complexitate, asortat cu savurosul Havarti Castello, una dintre brânzeturile mele favorite.

Meatology Rose – Merlot + British Cheddar Delaco D’Exceptie, o alegere îndrăzneață, ce a îmbinat aromele speciale ale Merlot-ului cu savoarea distinctă a Cheddar-ului britanic de la Delaco D’Exceptie.

Deliciile au continuat cu Gramofon Wine Rose – Feteasca Neagra + Cascaval Sofia, un vin care a fost completat perfect de gustul intens al cascavalului Sofia.

Virtuoz Merlot + Emmentaler Delaco, o armonie surprinzătoare între două arome complementare.

Sonorum Feteasca Neagra + Grana Padano Delaco D’Exceptie, un cupaj care a adus în prim-plan aromele bogate ale Feteascăi Negre și savoarea inconfundabilă a Grana Padano de la Delaco D’Exceptie.

În final, cu Opus Fabula – Fetească Neagră + Grand Blue Delaco, am fost răsfățați cu un vin de excepție, în acompaniamentul unui delicios Grand Blue de la Delaco.

Seara a culminat cu momentul tombolei, o tradiție a degustărilor noastre, iar norocul a fost de partea mea și am avut șansa de a câștiga sortimentul meu preferat, Meatology Alb – Feteasca Regala, împreună cu delicioasa brânză Brie Ile de France.

Am descoperit la Gramofon Wine soiuri ușoare, de vară, soiuri extrem de aromate, de care nu am mai întâlnit până acum și care mi-au plăcut tare mult și, per total, m-am bucurat de o seară extraordinară de care aveam mare nevoie.

De asemenea, Sabina ne-a povestit și despre evenimentele pe care le organizează Gramofon Wine, iar următorul este Aguridă Party, pe 19 august. Evenimentele lor sunt învăluite, cu siguranță, de aceeași atmosferă cozy pe care am trait-o și noi, doar că sentimental se amplifică atunci când ești în mijlocul viei, asculți muzică live și te bucuri de soiurile de vin asociate cu preparate culinare de exepție.

Ei spun că sărbătoresc strugurii înainte de coacere, deci am putea spune că e un baby shower al strugurilor ce vor crește mari și ne vor bucura prin soiuri de vin.

Aici poți afla mai multe informații despre eveniment.

Până data viitoare, noroc & enjoy ur wine.