Beneficii in timp de pandemie

Anul trecut în perioada aceasta era stare de urgență.

Stăteam toată ziua în casă, iar când dormea Chloe făceam research în grupurile de skincare despre acizii exfolianți.

Știam că urmează să vină vara, așa că mă documentam pentru toamnă pentru că voiam să știu exact ceea ce fac și nu să fac teste pe fața mea.

Dintre toți acizii, am decis că cel glicolic este cel potrivit pentru mine în momentul acesta.

Astfel am început să folosesc gama Glyco-A de la IsisPharma și a fost dragoste la prima vedere.

Nu sunt îndrăgostită doar de acidul glicolic în sine, ci de întreaga lor gamă Glyco-A ce include:

Spuma de curățare care are o textură minunată, simt o curățare deplină, simt că nu mai există nicio impuritate pe față și e pregătită pentru următoarea etapă.

Apoi urmează acidul glicolic în sine, iar după minim 30 de minute aplic crema post peeling care e o gură de aer care hidratează, calmează și hrănește tenul.

Am decis să scriu un articol despre asta știind că sunt multe fete care folosesc acizi ”după ureche” ceea ce nu e ok, deoarece ei se folosesc în anumite condiții și pentru anumite probleme targetate.

Ce este, mai exact, acidul glicolic?

Este un acid natural care face parte din categoria AHA (Alfa-Hidroxi-Acizi), care poate fi găsit în stare naturală în anumite fructe, precum strugurii.

Este cel mai mic și mai simplu dintre toate moleculele AHA. Dimensiunea redusă îi permite să pătrundă cu ușurință în straturile superficiale ale pielii, pentru a exfolia celulele moarte și a stimula regenerarea celulară, realizându-se astfel un peeling superficial.

Peelingul superficial este un proces chimic care presupune exfolierea straturilor superficiale ale pielii pentru a elimina imperfecțiunile de pe suprafața acesteia, folosind agenți de exfoliere precum AHA, BHA, PHA.

A nu se confunda cu o exfoliere mecanică, care folosește granule abrazive pentru a exfolia pielea.

Diferența între cele două tipuri de exfoliere este că cea mecanică are rezultate rapide, pe moment, însă produsul trebuie ales cu mare grijă: e de preferat să alegem produse cu microparticule care se dizolvă în contactul cu pielea prin masare , în locul celor abrazive, cele din urmă iritând pielea.

De asemenea e important să nu fie aplicate prin frecare ci, așa cum am spus mai sus, prin masare.

Pe de altă parte, exfolierea ”chimică” prin folosirea acizilor exfolianți de tip AHA-BHA aduce îmbunătățiri vizibile pe termen lung precum atenuarea liniilor fine, reducerea petelor și cicatricilor post acnee, iar unele tipuri de acizi pot ține acneea în frâu.

La fel ca și la exfolierea mecanică, există riscul de iritare a pielii, în cazul în care nu e folosit corespunzător.

Care e perioada oportună pentru peeling superficial?

-La sfârșitul iernii

-La începutul toamnei

De ce nu se folosesc vara:

Pe cât de eficienți sunt, pe atât au capacitatea de a sensibiliza tenul.

Introducerea unui astfel de exfoliant se face începând cu 2 seri pe săptămână( doar seara) și este vitală aplicarea unui SPF pe timp de zi și reaplicarea acestuia, în caz contrar există riscul de a te alege cu pete.

Eu am ales concentrația de 10% pentru tipul meu de ten și problemele cu care mă confrunt. Eram curioasă dacă pe timp de vară pot folosi în continuare într-o concentrație mai scăzută, așa că i-am întrebat pe cei de la IsisPharma și mi-au spus că pot fie să fac pauză, fie să folosesc doar spuma de curățare cu o concentrație de 5.5%.

În ceea ce privește crema cu factor de protecție, tot de la Isis folosesc din decembrie, la recomandarea unei prietene, deoarece mă plângeam că pe mine mă ustură ochii de la absolut toate SPF-urile.

Am varianta Uveblock Drytouch SPF 30 și o ador, arată genial sub fondul de ten, chiar dacă nu aplic pudră.

Am încercat și o mostră pentru Uveblock SPF 50+ mineral( fiind și nuanțator) și știu ce voi folosi toată varaaa, deoarece simt nevoia de a îmbina SPF-ul cu fondul de ten ca să pun doar un produs pe față.

Mă bucur tare mult că am descoperit produsele lor în 2018, iar acum 70% din rutina mea e marca ISIS.

Tenul meu arată foarte bine, dar asta în condițiile în care am răbdare și așteptări realiste, fără să sper de la un produs să rezolve peste noapte toate problemele pe care eu mi le-am creat în timp prin folosirea produselor nepotrivite/ nedemachiere, etc.

Sunt curioasă dacă voi folosiți acizi exfolianți și ce părere aveți despre ei!